Naujiena

Socialiniai tinklai – puiki galimybė skleisti psichiatrijos žinias, mažinti atskirtį, įveikti vyraujančius mitus ir stereotipus

2020 11 19


Dalijantis informacija socialiniuose tinkluose įvairios mūsų gyvenimo sritys tapo labiau pažįstamos ne vien ribotam specialistų ratui, bet ir didesnei visuomenės daliai. Galimybė greitai gauti naujausias žinias, sužinoti apie įvykius realiu laiku, pažinti tam tikros srities užkulisius, vesti dialogą, keistis nuomonėmis tarp organizacijų ir jų sekėjų – tik keletas socialinių tinklų teikiamų privalumų.

Tikime, kad pasitelkę socialinius tinklus, kaip labiausiai išpopuliarėjusius komunikacijos kanalus, labiau įprasminsime ir paviešinsime specialistų rūpinimąsi mūsų visuomenės bei asmens psichikos sveikata, atversime dar vieną galimybę plačiau sužinoti apie įvairius psichikos sveikatos sutrikimus, gydymo galimybes ir gydymo įstaigas, geriau pažinti jose dirbančius ir suprasti ten besigydančius žmones. O kartu ir padėsime atsikratyti mus veikiančių mitų ir stereotipų. Planuojame skelbti įvairias edukacines paskaitas, diskusijas su specialistais, konsultacijas, aktualijas.

Kviečiame susipažinti, prenumeruoti ir tapti mūsų ligoninės YouTube kanalo https://www.youtube.com/channel/UCHK2lyZ-jqxPIsvmRa5Dhmw ir Facebook‘o paskyros https://www.facebook.com/VASAROSligonine fanais ir aktyviais turinio kūrėjais. Jau gerokai anksčiau sukurtame Facebook‘o profilyje, turinčiame 673 sekėjus, talpinamos naujienos, aktualijos, straipsniai ir kiti įrašai, o neseniai sukurtame YouTube kanale – filmuota medžiaga. Esame patalpinę 10 nuotaikingų ir informatyvių vaizdo reportažų apie psichiatriją gaubiančius mitus ir stereotipus: „Valgymo sutrikimai – jaunų merginų išsigalvojimas“, „Depresija – tinginių liga“, „Psichikos ligos yra nepagydomos“, „Jokių psichotropinių vaistų geriau negerti, nes prie jų priprantama“ – tokie ir panašūs mitai ne tik trukdo pacientams pasveikti, bet ir prireikus kreiptis pagalbos į specialistus. Reportažai sukurti pasitelkus tiek mūsų, tiek ir kitų psichiatrijos įstaigų ir nevyriausybinių organizacijų specialistus, aktyvius, kasmet vykstančio Atviros psichiatrijos mėnesio dalyvius.

Kviečiame bendrauti ir būti aktyviais socialiniuose tinkluose.