Naujiena

KVIETIMAS dalyvauti Psichikos sveikatos olimpiadoje

2021 07 27


MIELI  KOLEGOS,

kreipiamės į Jus, norėdami pakviesti būti aktyviais
ATVIROS PSICHIATRIJOS MĖNESIO (APM) dalyviais.

Atviros psichiatrijos mėnuo – tai laikotarpis tarp dviejų psichikos sveikatai svarbių tarptautinių dienų – Pasaulinės savižudybių prevencijos dienos rugsėjo 10 dieną ir Pasaulinės psichikos sveikatos dienos, minimos spalio 10 dieną. Atviros psichiatrijos mėnuo Lietuvoje organizuojamas jau 9 metus.

APM kasmet įgyvendinami vis kiti sumanymai, pasirenkamos vis kitokios raiškos formos, tačiau tikslas tas pats – psichikos ligų ir jų gydymo stigmos mažinimo iniciatyva, siekis supažindinti visuomenę su psichiatrijos sritimi, paskatinti žmones laiku kreiptis tinkamos pagalbos, praplėsti žinias apie psichiatrijos pasiekimus, atsikratyti išankstinių nuostatų ir vyraujančių mitų.

Solidarizuojantis su metams atidėtomis Tokijo olimpinėmis žaidynėmis, šiemet APM paminėti pasirinktas formatas – Psichikos sveikatos olimpiada, padedanti pažinti mūsų gabumus ir elgesį, atskleisti sukauptas žinias ir talentus, kurie dažnai kasdienybėje taip ir lieka nepastebėti, neišsiskleidę. O juk žmogus – jautri būtybė, kuriai svarbus palaikymas, pritarimas, pripažinimas. Pastebėkime ir auginkime gerąsias žmonių savybes, kad jie galėtų jas paversti savo privalumais ir galimybėmis. Ši APM iniciatyva remiasi olimpiniu principu, kuris skelbia: svarbu dalyvauti, o ne laimėti!

Kviečiame Jus suburti žaidėjų komandas, (į jas negalima traukti gydytojų, psichologų ir kitų psichikos sveikatos specialistų bei vyresnių kursų šių sričių studentų) ir registruotis. Komandų registracija vyks iki rugsėjo 3 d. – tai galutinė registracijos data elektroniniu paštu: komunikacija@vasaros.lt

Būtina nurodyti įstaigos, kurioje vyks Psichikos sveikatos olimpiada, pavadinimą ir atsakingo asmens vardą, pavardę, kontaktus (tel. numerį, e. pašto adresą). Psichikos sveikatos olimpiados organizatoriams bus išsiųsti specializuoti, su psichikos sveikata susiję klausimai ir atsakymai bei prizai nugalėtojams. Informacijos apie ketinimą dalyvauti lauktumėme kuo anksčiau, kad spėtumėme laiku perduoti prizus.

Sėkmingiausiai pasirodžiusių komandų atstovus pakviesime į baigiamąjį finalinį etapą, kuris planuojamas Vilniuje spalio mėnesį (data, vieta ir laikas bus tikslinami).

Organizatoriai

Psichikos sveikatos vadybos asociacija 

Partneriai

Valstybinis psichikos sveikatos centras

Atsisiųsti kvietimą